FATF: Jurisdictions under Increased Monitoring – June 2021

FATF: Jurisdictions under Increased Monitoring – June 2021

De FATF publiceert periodiek een lijst van landen waarbij strategische tekortkomingen zijn geïdentificeerd in hun AML/CFT systeem. Wanneer de FATF een jurisdictie onder verhoogde monitoring plaatst, betekent dit dat het land zich heeft gecommitteerd om de geïdentificeerde tekortkomingen binnen een vastgestelde termijn aan te pakken. In deze periode zal het land onderhevig zijn aan een verhoogde monitoring door de FATF en gelijksoortige regionale instellingen.

In de publieke verklaring van Juni 2021 zijn de volgende landen toegevoegd aan de lijst van landen die onder strengere monitoring zijn geplaatst: Haïti, Malta, Filipijnen (Philippines), en Zuid-Soedan.

Sinds februari 2021 is van de volgende landen de voortgang beoordeeld en een bijgewerkte verklaring gepubliceerd: Albanië, Barbados, Botswana, Cambodja, de Kaaimaneilanden (Cayman Islands), Ghana, Jamaica, Mauritius, Marokko, Myanmar, Nicaragua, Pakistan, Panama, Uganda, en Zimbabwe.

Via onderstaande link vindt u de verklaring van Juni 2021 waarin de jurisdicties staan vermeld die onderworpen zijn aan een strengere monitoring:

Documents – Financial Action Task Force (FATF) (fatf-gafi.org)