Dag van het vastgoed

Op vrijdag 29 november 2013 organiseert het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties een congres met als titel: ‘Dag van het vastgoed’.

De vastgoedsector op Aruba is één van de belangrijkste risicogebieden voor witwassen. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde Nationale Risicoanalyse Witwassen en Terrorismefinanciering.

Witwassen via de vastgoedsector kan onder andere plaatsvinden door middel van ABC-transacties, “Loan-back”-transacties, transacties via (buitenlandse) tussenpersonen of door indirecte levering van onroerend goed via een aandelenoverdracht.

Bij vastgoedtransacties zijn veelal verschillende partijen betrokken, zoals makelaars, notarissen, advocaten, accountants en taxateurs. Al deze partijen zijn meldplichtig op grond van de LWTF. Het congres richt zich voor een belangrijk deel op het herkennen van ongebruikelijke vastgoedtransacties en het onderzoeken van deze transacties, voorzien van de nodige praktijkvoorbeelden.

Tijdens het congres zullen presentaties en trainingen  worden gegeven door binnenlandse- en buitenlandse experts. Daarnaast zal een interactieve paneldiscussie plaatsvinden tussen dienstverleners, vertegenwoordigers van politie en justitie en Meldpunt.

Het congres geeft inzage waar u als dienstverlener bedacht op moet zijn om te voorkomen dat u gebruikt of misbruikt wordt door criminelen. Het congres is met name bedoeld voor dienstverleners die veel met vastgoedtransacties te maken krijgen, zoals notarissen, makelaars, advocaten, accountants en taxateurs, maar ook andere betrokken partijen zijn van harte uitgenodigd.

Het congres begint om 08:30 uur in de ochtend en zal eindigen om 18:00 uur in de middag (inclusief lunch en borrel) en vindt plaats te Surfside Marina Aruba. Deelname is geheel gratis.

U kunt u aanmelden via het -> registratieformulier.

Inschrijven is mogelijk tot 15 november 2013.