Aruba verlaat ‘regular follow up process CFATF’

Aruba verlaat ‘regular follow up process CFATF’

Op 28 mei 2014 hebben de leden van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) in navolging van de Financial Action Task Force (FATF) besloten om Aruba eveneens te verwijderen uit het regular follow up process. Hiermee komt een einde aan de verplichting van Aruba te rapporteren aan de CFATF sinds het uitkomen van het evaluatierapport in 2009 (MER). Aruba heeft alle geconstateerde gebreken met betrekking tot de Key and Core Recommendations effectief verholpen. Het algemeen niveau van compliance op alle Key and Core Recommendations is vastgesteld op LC (Largely Compliant).

Tijdens de vierde ronde van wederzijdse evaluaties zal de focus meer op de effectiviteit van de handhavingsketen komen te liggen. Het succesvol verlaten van het regular follow up process in de derde ronde van evaluaties laat onverlet dat Aruba zich blijft inspannen om het AML/CFT regime verder te verbeteren.

De evaluatie van Aruba in de vierde ronde van evaluaties staat gepland voor 2019.