Public statement CFATF

De Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) is een organisatie van Caribische landen die hebben ingestemd om de internationale normen voor het bestrijden van witwassen en het financieren van terrorisme te implementeren (aanbevelingen van de FATF).

Om het internationale financiële systeem te beschermen tegen witwassen en het financieren van terrorisme en om een betere naleving van de FATF aanbevelingen aan te moedigen, identificeert de CFATF landen die strategische tekortkomingen hebben. De CFATF werkt met deze landen samen om de AML/CFT tekortkomingen aan te pakken die een risico vormen voor het internationale financiële systeem.

De CFATF publiceert op haar website middels een ‘public statement’ periodiek landen die onvoldoende vooruitgang boeken bij het aanpakken van AML/CFT tekortkomingen.

Het public statement van 31 mei 2017 kunt u hier downloaden. Link: -> Public statement CFATF 31 mei 2017